logo

"Bakar u ledu" Miljenka Šegulje u Novom Mestu

U organizaciji Gradske knjižnice Bakar, u Novom Mestu u Sloveniji, u Knjižnici Mirana Jarca postavljena je izložba fotografija zavičajnog nam fotografa Miljenka Šegulje „Bakar u ledu“ kojom je autor, kako su to naveli domaćini, „ujel zanimivo igro narave. Lanski februar je v pristaniško mestence Bakar prinesel zimo in okoval v led morsko nabrežje i vse v njegovi bližini“. Novomeščani su izložbu mogli razgledati tijekom veljače i „doživjeti“ bakarsku veljaču godinu ranije. Izložbi je pridana medijska pozornost kojom su promovirani njen autor, bakarska knjižnica i naš grad.

Objavljeno: 1. ožujak 2013.g.

Knjižnica Mirana Jarca je matična knjižnica za područje Dolenjske u Sloveniji, među prvih pet u Sloveniji, a ktome još i vrlo zanimljiva po arhitekturi, spoju starog i novog, za što je arhitekt i nagrađen. Gostovanje izložbe u Sloveniji plod je dobre suradnje između Dolenjskog muzeja koji je u Gradskoj knjižnici Bakar gostovao izložbom o životu i radu Borisa Andrijanića, podrijetlom Bakranina, osnivača tvornice Krka u Novom Mestu. Tu su izložbu u Hrvatskoj mogli pogledati Zagrepčani i Bakrani zahvaljujući nastojanju g. Andreja M. Andrijanića, potomka g. Borisa Andrijanića, koji pridaje veliku važnost korijenima i  podrijetlu, a tu ljubav nadasve i nadalje prenosi na svoje potomke.

Izložbom fotografija „Bakar u ledu“ autora Miljenka Šegulje u organizaciji Gradske knjižnice Bakar ostvareni su vrlo vrijedni kontaktni. Izvrsni i ljubazni domaćini g. Andrej Mišo Andrijanić, ravnateljica novemeške knjižnice gđa Claudija Jerina Mestnik te kustosica Dolenjskog muzeja gđa Marjeta Bregar posvetili su nam puno pažnje. Vođeni smo u obilazak pleterskog kartuzijanskog samostana, u Otočec i Tršku goru, a mi smo, promovirajući naš Bakar, zainteresirali domaćine za dolazak na proslavu najvažnijega nam dana, Dana Grada Bakra - blagdana sv. Margarete. Vjerujemo da će i oni sa sobom ponijeti tako divne dojmove.

Radno vrijeme

Posjetite nas prema rasporedu. Vrijedno osoblje Vas očekuje.
ponedjeljak, četvrtak: 15-19 sati
utorak, srijeda, petak: 9-13 sati
 bez radnih subota

Online katalog

Pretražite bogatu knjižnu građu naše knjižnice.
Knjiga: 23 017 svezaka
Multimedija: 2127 jedinica
 Korisnici: 1910 članova

Kako do nas?

Potražite nas u centru Bakra, između upravne zgrade i pošte na adresi Primorje 45/A. Za detaljan prikaz lokacije kliknite ovdje.

Kontakt

Adresa: Primorje 45/A, 51 222 Bakar
Ravnateljica: Dolores Paro-Mikeli
E-mail: knjiznica@gkbakar.hr    
Telefon: 051 / 761 - 263
Fax: 051 / 761 - 527